Bästa programmet/appen för budget och uppföljning av sparande
Sök:

Bästa programmet/appen för budget och uppföljning av sparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Niklas

ställde för sedan frågan: Bästa programmet/appen för budget och uppföljning av sparande

Hej,

Jag är på gång att ta ett riktigt stadigt tag om min privatekonomi och optimera den så mycket som möjligt med inspiration av det som skrivs här.

Det jag bland annat efterlyser är ett riktigt bra och enkelt program som hjälper mig att följa upp min privatbudget, då det ofta är där jag fallerar och spenderar mer än jag planerat, för jag tidigare bara haft excelark där jag kopierat transaktioner från kortet osv. Finns det något program som kan sköta sånt här automatiskt? T.ex koppla transaktioner från ett visst företag till en viss budgetpost. Gärna även att det finns en integration till internetbanken med, eller om det går att ta ut rapporter från banken som den kan läsa av.

Jag vill även börja med kreditkort, men är lite orolig över att det kommer att få mig att ”övertrassera” min budget, då jag som det är idag t.ex. har icabanken där jag handlar mat. Då för jag över 3000 varje månad och ser enkelt genom snabbsaldo i min mobil hur den kvarvarande budgeten minskar under månaden. Samma gäller för ett annat bankkort jag har via LF, då för jag över pö om pö och har ändå ganska bra koll på hur mycket jag spenderar, och där för jag heller inga matkostnader. Men har jag ett kreditkort där jag för alla mina kostnader på är jag rädd att jag först i månadens slut inser att jag har spenderat alldeles för mycket på olika saker. Hur löser jag detta bäst? Jag vill som sagt gärna att det sker så enkelt som möjligt, och att jag ska kunna ha koll hela månaden!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej igen.. jag har sökt lite och såg nån rekommendera YNAB youneedabudget, samtidigt är det ju en amerikansk sida och jag har inte förstått om det går att få en koppling till våra svenska banker. Sen efter lite google hittade jag även http://www.smartbudget.se som verkar bra vid första anblicken.

Jag är dock förvånad över att ingen verkar diskutera detta på forumet här? Det borde ju vara en väldigt angelägen fråga för många för att få kontroll på sin vardagsekonomi?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej!

  Jag använder http://www.smartbudget.se för att budgetera och ibland följa upp hur budgeten håller. Det är dock enligt min åsikt för omständigt att peta med det löpande eller månadsvis – så ännu mer automation hade varit önskvärt.

  I praktiken försöker jag se över ekonomin löpande, genom att analysera kontoutdragen och reflektera vilka återkommande utgifter som går att undvika/minska.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Johan B
 2. Vit pil

  Jag är också intresserad av någon app som jag enkelt kan få en överblick över vardagsekonomin och gärna samköra med sambon. Hittills har jag inte hittat någon.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Carina

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.