Bästa räntan på kapital
Sök:

Bästa räntan på kapital

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Monica

ställde för sedan frågan: Bästa räntan på kapital

Hej!

Jag ska sälja min bostadsrätt för 3 miljoner. Planerar inte att köpa ny bostadsrätt förrän 4 månader senare.

Hur förvaltar jag bäst mina 3 miljoner under de månaderna för att de ska växa till sig.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Sparkonto är det trygga alternativet. I tre olika banker om du vill ha nästan 100% täckning av insättningsgarantin. Avanza har samarbete med flera olika institut med bra ränta (i dagens ränteläge): https://www.avanza.se/sparkonto.html

Annars har du ju räntefonder som det senaste blogginlägget handlar om, där korta fonder antagligen är det du vill ha. Dessa ska du i så fall äga i en fonddepå, inte ISK, på grund av skatten.

Har du tur så spricker bostadsbubblan under tiden ;-)

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Som Emil skriver så ska man på så kort tid mer tänka bevara värdet än att de ska växa då allt som kan ge en markant ökning också innebär en ökad risk att värdet sjunker.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Lisbet

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-31 klockan 11:49 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.