Bättre sent än aldrig...
Sök:

Bättre sent än aldrig…

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ann-Kristin C.

ställde för sedan frågan: Bättre sent än aldrig…

Jag är 60 år och ensamstående. Jag sparar till viss konsumtion, min pension och till min son. I stället för att låta bankerna styra så har jag börjat placera utifrån en egen bedömning. Jag tar risker i viss utsträckning. 

Jag har huvuddelen av mina pengar i indexfonder (låg avgift) fonderna har olika geografisk inriktning. Sedan har jag köpt aktier; Boliden, Volvo B, Aurora, Clas O och H&M. Tänkte ev lägga till Novo Nordisk B och Nokia. Allt inom ISK.

Jag hyr min bostad och har inga lån. Har inte velat köpa hus eller bostadsrätt utifrån min ålder och att jag är ensamstående.

Jag kommer även att ärva en del pengar.

Har funderat på att gå en studiecirkel om aktiesparande men man kan ju få mycket kunskap via nätet och bloggar som denna.

Jag går på saklig info kombinerat med ”känsla”, ingen aning om huruvida det kommer att funka men jag bevakar mina placeringar dagligen…

Tacksam för synpunkter avseende min sparstrategi.

 

 

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Det är inte fel att äga aktier, men eftersom du har aktier i ganska få olika bolag skulle jag ändå råda att ha större delen av kapitalet i indexfonder så att du inte drabbas så hårt om det skulle gå dåligt för något av bolagen.

Annars tycker jag det är helt rätt att satsa på det som du själv tror på, förutsatt att du har koll på att risknivån är ganska hög och lämpar sig för sparande på lång sikt, minst 10 år.

Om jag ska ge ett tips till så är det att verkligen inte bevaka dina innehav dagligen. Det kommer du inte bli lyckligare av och risken ökar att du fattar fel beslut. Så bestäm istället vilken strategi du ska ha och följ den.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.