Bedrägeri, investering
Sök:

Bedrägeri, investering

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Patrik

ställde för sedan frågan: Bedrägeri, investering

Jag undrar om det är någon som är insatt i bedrägeri kring investeringar.
En person i min närhet har med all sannolikhet blivit svindlad. Hen har satt in först en mindre summa, och får sedan se att pengarna har gått upp samt att de rekommenderar att hen sätter in mer, när hen ville ha pengarna sa de att de var låsta på en viss tid. Om hen ska ha ut dem måste det sättas in mer pengar innan de som finns skickas till personen.

Finns det något sätt att få tydligt svar på om det är ett bedrägeri, för att sedan försöka anmäla? Någon med erfarenhet av detta, eller har tips på hur man kan gå vidare?

 

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ja, det är bedrägeri och precis vad Bernard Madoff sitter inne för. Han blev dömd till 150 års fängelse för det mest omfattande ponzibedrägeriet i historien.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Ponzibedrägeri

Jag vet inte vad oddsen är att få tillbaks pengarna, men polisanmäla ska man. Anmälan läggs förmodligen ner i brist på spaningsuppslag trots att ni skulle kunna peka ut vem eller vilka de är som ligger bakom.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Man ska göra en anmälan om det finns minsta tvivel eller misstanke om brott. Det är bra att ringa polisen så snabbt som möjligt.

https://polisen.se/utsatt-for-brott/olika-typer-av-brott/bedrageri/investeringsbedrageri/

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Patrik!

Finns ett poddavsnitt av rättegångspodden där man får höra om ”Gunnar, Börsgeniet” som hamnar i exakt ett sådant bedrägeri som du beskriver ovan. Lyssna gärna och se hur långt det kan gå!

Brukar tyvärr inte finnas något sätt att få tillbaka pengarna som redan är investerade, polisanmäl och sluta betala in pengar är mitt tips.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-12 klockan 20:45 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂