Bedrägeririsk?
Sök:

Bedrägeririsk?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Albert

ställde för sedan frågan: Bedrägeririsk?

Alla på denna blogg vill väl ha riskspridning, men om man lägger alla sina ägg i en fondkorg (i mitt fall Lysa) finns ju alltid risken att någon på företaget kör en Madoff: säljer av värdepapper och drar med pengarna. (Okej då, Madoff drog inte, det var ju därför han åkte fast.) Har någon några kunskaper om risken för detta och vad som skulle hända?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Albert!

Det finns alltid en risk att man kan bli bedragen, helt rätt.
Däremot finns det ett investerarskydd som Lysa också ligger under där du iaf är garanterad 250 000kr tillbaka om något sådant skulle hända, visst har du en väldigt stor portfölj så är inte det till någon tröst direkt, så är man rädd för att detta just ska hända så kanske man ska diversifiera sig via flera banker!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Jag tror att dom 4 storbankerna är seriösa aktörer på finansmarknaden ,men hoppas dom andra oxo.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Erwin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-27 klockan 13:59 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂