Begärt ut amorteringsunderlag - ingen återkoppling, hjälp!
Sök:

Begärt ut amorteringsunderlag – ingen återkoppling, hjälp!

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kalle Karlsson

ställde för sedan frågan: Begärt ut amorteringsunderlag – ingen återkoppling, hjälp!

Hej!

Begärde igår ut amorteringsunderlag från min bank, en mindre lokal sparbank. Enligt tips här på sidan. Kruxet är att på två hela arbetsdagar har jag inte fått någon återkoppling, men amorteringsunderlaget har jag fått. Hjälp vad gör jag?

Med vänliga hälsningar

Det finns 4 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

flytta bolånet till en bank med lägre ränta

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jo absolut men tanken är ju att min nuvarande bank ska höra av sig och ge mig en bättre ränta så jag slipper byta.. Alla andra som har gjort detta säger ju att banken hör av sig snabbt, det har inte hänt i mitt fall. Därför undrar jag lite hur jag ska agera..

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Kalle
 2. Vit pil

  Du är väl inte en tillräckligt attraktiv kund. De vet att de inte kan erbjuda något bättre och de ser inte att de kan tjäna mer pengar på att behålla dig som kund.

  Alternativt har de (korrekt!) synat din bluff. I mitt fall ringde de först när en konkurrerande bank kontaktade dem och begärde ut uppgifter om mitt lån där, i samband med att jag påbörjat en ansökan hos konkurrenten.

  De är inte hur dumma som helst, och de har väl läst rekommendationerna här på bloggen som de flesta andra. För några år sedan kanske det fungerade utmärt.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  ErikA

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det är inte alls säkert att banken hör av sig!

Anser man att du har fått en konkurrenskraftig ränta, så kommer man inte att ringa upp.

Det är nu upp till dig att kontakta andra kreditgivare om du anser att din ränta är för hög.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Om du inte har för avsikt att byta bank så kan man ju säga att banken har synat din bluff!

Vill du försöka sänka räntan utan att byta bank? Då är väl nästa steg att kontakta andra banker för att se hur låg ränta de erbjuder. När du har fått ett konkret erbjudande kontaktar du din nuvarande bank och frågar om de kan matcha erbjudandet.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag byter självklart bank om jag måste. SBAB verkar ju vara väldigt smidiga och där kan jag få 1,44% i ränta. Så tänker väl att jag skall ringa till min bank och säga att jag kan få den räntesatsen på SBAB och se vad de säger. I övrigt så har jag fått min lägenhet värderad till 1 750 000 :- och mina lån är på 1 090 000 :- så en belåningsgrad på 62,3 %. Tack för hjälpen, fick lite panik när alla på sidan säger att de blev uppringda typ samma dag från sin bank och jag har inte blivit kontaktad.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Kalle

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag byter självklart bank om jag måste. SBAB verkar ju vara smidiga och kan erbjuda mig 1,44% i ränta. Får väl ringa upp min bank och se om de kan matcha detta. Har lån på 1 090 000 :- och fått bostadsrätten värderad till 1 750 000 :-. Så en belåningsgrad på 62,3%. Tack så mycket för hjälpen, fick bara lite panik när banken inte hör av sig. Man har ju sett här på sidan att banken ringer upp typ samma dag och erbjuder bättre ränta..

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Det låter som att du inte gett dem ett förslag, ränta, att ta ställning till eller konkret bett dem återkomma.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  MartinP

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-09-03 klockan 18:32 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.