Behålla eller byta ut mina fonder?
Sök:

Behålla eller byta ut mina fonder?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Alexander

ställde för sedan frågan: Behålla eller byta ut mina fonder?

Hej jag är en kille på 20 år som börjat intressera mig inom fonder/aktier osv den senaste tiden. Jag har tre fonder som mina föräldrar har sparat i sen jag var liten, men skulle vilja ha tips från någon mer kunnig om det är nått ha kvar eller om jag ska byta dom till nått annat. Dom tre fonderna är :

Swedbank Robur All. Komplett

Swedbank Robur Kapitalinvest

Swedbank Robur Access Mix.

Sen har jag själv öppnat ett ISK konto där jag sparar i Swedbank Robur Access USA.

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Det fonderna du nämner har höga avgifter och det kan då enligt denna bloggs filosofi finnas bättre alternativ. T.ex. skriver Jan att en fond helst inte ska ha över 0,40% förvaltningavgift, Swedbank Robur All. Komplett har 1,25%, Swedbank Robur Kapitalinvest 1,25%.Swedbank Robur Access Mix har en lägre avgift  0,20% MEN då är det en blandfond. 50% räntor och 50% aktier, bättre att själv fördela mellan aktie- och räntefonder än att ha blandfond.

I längden ”äter” avgifterna upp den vinst man får och man kan få bättre resultat på annat håll, så du kan titta på exempelvis Globala Barnportföljen om du har en lång sparhorisont. I det länkade inlägget ges förslag på fondfördelning.

Mina fondportföljer 2018 | Spara pengar långsiktigt i indexfonder

Länkar även till detta inlägg, om hur höga avgifter kostar mycket i längden.

Fondavgifterna som urholkar värdet på dina investeringar

Hälsningar
Elin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Du behöver inte byta ut dina nuvarande fondbesparningar, men skulle säga att du tjänar i längden på att byta till de mindre aktörerna, kanske LYSA?
Annars finns ju Avanza och Nordnet.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Du kan köpa 100% Swedbank Acxess Global och låta det vara långsiktigt. Smidigt och bra utan krångel. Du behöver inte byta bank eller betala dubbel avgift hos Lysa. Mvh.jacke77

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-05 klockan 22:36 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.