Behålla gamla fonder vid byte till nya?
Sök:

Behålla gamla fonder vid byte till nya?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Andreas

ställde för sedan frågan: Behålla gamla fonder vid byte till nya?

Jag månadsspar idag i ett antal fonder men känner ibland att jag skulle vilja byta ut någon av dem. Då är frågan hur jag ska göra med den ”gamla” fonden. Tex gå från en globalfond till en annan.

Ska jag behålla den gamla i min portfölj men inte investera mer i den eller sälja av hela innehavet och investera beloppet i den nya fonden jag hittat?

Jag tänker att om jag alltid behåller den gamla men slutar investera i den för att istället investera i en ny kommer min portfölj för det första tillslut bestå av fler fonder än jag vill och för det andra känns det märkligt att ha en fond i portföljen jag inte investerar i längre.

Det är snart dags för en översyn av portföljen, därav frågan. Det kan mycket väl bli så att inte bara fördelningen av investeringarna i de olika fonderna (20% här, 15% där..) ändras, utan att jag byter fond helt och hållet.

Hur kan jag tänka? Hur tänker ni där ute?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Är den nya fonden bättre än den gamla? Mer diversifierad, billigare eller så? I så fall kan du lika gärna sälja den gamla. Har man Avanza så finns det till exempel ingen som helst anledning att fortsätta äga Länsförsäkringar Global Indexnära, man bör byta den till Avanza Global som slöpptes nu i höst. Rakt av.

Du ska ha dina pengar i de bästa fonderna.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-12-14 klockan 22:31 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.