Behålla liten del av fond?
Sök:

Behålla liten del av fond?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Camilla

ställde för sedan frågan: Behålla liten del av fond?

Jag har börjat sälja av mina fonder beroende på att jag ska byta bank och lägga upp det mesta av mitt sparande där istället. En av fonderna jag har där är Länsförsäkringar fastighetsfond som gått riktigt bra, men som är dyr. Jag har sålt av 50%, hade tänkt sälja av allt men nu klurar jag på att behålla en del av del. Jag kommer ha kvar en långsiktig portfölj i min gamla bank.

Skulle den platsa i en långsiktig 20 år portfölj?  Eller är den för dyr? Hmm?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Camilla!

Absolut skulle den fonden kunna passa bra i en långsiktig portfölj, men då är kriterierna att du verkligen vill ha en fond med bara exponering mot fastighetsbolag?
Är det inte det du är ute efter så blir det bara en dyr fond som i bästa fall avkastar pengar.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Eller så kanske man ska investera i investmentbolaget Lundbergs, de har ju fastigheter

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Camilla
 2. Vit pil

  Finns många bolag på börsen som har fastigheter, just Lundbergs är ett investmentbolag som investerar i många andra stora bolag och äger även som du säger fastigheter.
  Men nu är vi inne på specifika aktier där man värderar om ett specifikt bolag är värt att investera i, lite mer avancerat och krångligare än att investera i fonder då du inte har lika stor riskspridning i just investmentbolag.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-23 klockan 10:17 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.