Behålla Robur Technology-fond eller byta till en av portföljerna?
Sök:

Behålla Robur Technology-fond eller byta till en av portföljerna?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Gustav

ställde för sedan frågan: Behålla Robur Technology-fond eller byta till en av portföljerna?

Har ca 200 tusen i Swedbank Robur Technology-fond, eller om jag ska sälja och sätta pengarna i någon av dina portföljer och i vilket fall vilken av dom? (Har tänkt att spara i minst 10 år) En fråga till vad gör Avanza och Nordnet så bra jämfört med att ha fonderna i ett fondkonto på Swedbank?

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Den globala barnportföljen ska du ha om du sparar i minst 10 år.

Globala barnportföljen | Spara pengar långsiktigt i indexfonder

Roburs fond hade jag sålt av och kanske behållit 5% max som en extra krydda till portföljen.

Om du har roburs fond i en aktiedepå kommer du få beskatta vinsten när du säljer dessa. Men det är det värt i längden. Har du fonden i en ISK kan du helt enkelt sälja den och köpa t ex Swedbanks global indexfond, räntefonder osv men utbudet är större hos Avanza eller Nordnet. Det är en smaksak. I nuläget är det prisvärt att ha ett ISK (hos Swedbank, Nordnet eller Avanza – spelar ingen roll) .

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-13 klockan 15:21 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.