Behöver låna av mig själv men tom buffert
Sök:

Behöver låna av mig själv men tom buffert

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Wiktor

ställde för sedan frågan: Behöver låna av mig själv men tom buffert

För någon månad sen brände jag helt min buffert då jag var tvungen att ha en bil till och från jobbet. Sedan dess har jag haft lite otur och fått oförutsedda utgifter och där lånat pengar av min bror som nu nästan är helt betald.

Nu hade jag en annan kostnad som vips landade på 5000:- mer än beräknat i samband med att jag fick en ny lägenhet med dyrare hyra.

Jag har fått pausa månadsspar till mina robotar för att jag tänkte att prio 1 bör vara att fylla bufferten igen. Kostnaden ovan är ingenting som jag kan skjuta upp utan kommer behöva att hosta upp troligen denna månaden, jag behöver då låna mer pengar.

Som jag ser det har jag 2 alternativ:

1. Ta pengar ifrån min fond, fylla buffert och därefter börja månadsspara igen.

2. Låna mer av bror eller kanske skaffa mig ett kreditkort, kan jag inte med ett sånt låna utan ränta i 30-45 dagar eller vad det är? Isåfall vilket ska jag ha?

Tack.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej,
Jag skulle tagit alternativ 1 men endast tagit så mycket pengar man behöver för tillfället.

Om du tar ett kreditkort och mot förmodan inte kan betala den räkningen så sitter du i en sämre sits än nu.

Mvh William

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej,

Tråkig situation du har hamnat i.

Om jag behöver pengar samtidigt som bufferten är tom hade jag definitivt sålt av mina fonder så mycket som behövs.

Varför låna pengar av din bror när du själv har tillgångar? Din bror hade kunnat placera de pengarna och fått avkastning.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  😁 jag gör nog som ni säger! Jag har fått brorsan till att starta månadsspar i lysa också men tyvärr håller han för mycket pengar på sitt sparkonto.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Victor Nilsson
 2. Vit pil

  Hej Victor!

  Det är detta som mellanrisken ska vara till för, att fylla på bufferten vid behov, så har du en mellanriskhink så är det förslagsvis därifrån du kan ta pengarna!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-05 klockan 13:10 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.