Belåna bostadsrätt till investera
Sök:

Belåna bostadsrätt till investera

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Daniel

ställde för sedan frågan: Belåna bostadsrätt till investera

Hej,

Jag vill belåna eller höja bolånet på mitt bostadsrätt till 100tKr för att kunna investera i en permanent portfoljo. Swedbank hänvisar i sin webbsidan att man kan höja bolånet om pengarna ska användas till renoveringar eller tillbyggnationer, men det verka vara vanlig/normalt att folk höjer sitt bolån för att köpa bil eller hjälpa bar med insatsen till sina bostadsrätt… Vet någon om  det tvärnej till att låna och investera? Har någon haft en liknande erfarenhet?

Mvh

Daniel

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Daniel,

Jag gjorde precis så i slutet av 2016. Utökade då mitt bolån hos Swedbank med 250 000 kr (10% av bostadsrättens värde) och investerade i en global indexfond. Jag hade förberett flera argument varför det var en bra idé, men banken frågade inte ens vad jag skulle ha pengarna till. De verkade bara nöjda att jag ville låna mer pengar av dem.

Det ska sägas att jag hade låg belåningsgrad från början, ca 25% innan utökningen. Om din situation är liknande är min erfarenhet att det inte blir några problem!

Mvh

Alexander

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-06-24 klockan 12:16 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.