Belåna hyresfastighet
Sök:

Belåna hyresfastighet

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Robert

ställde för sedan frågan: Belåna hyresfastighet

Hej !

 

Jag har en fråga angående hyresfastighet

 

Om man har en hyresfastighet med 10 lägenheter i Nyköping som är värd exempelvis 5 miljoner  och har ingen skuld på den den är registrerad på aktiebolag

Hur mycket kan man då låna från banken på denna fastighet för att köpa ytligare ny hyresfastighet ?

Är det upp till 85 % man låna av fastighetens värde ? dvs säga 4250 000 kr ?

Om ja vilka banker är det som lånar ut till sådana bolagsaffärer ?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Upp till maximalt 75% kan man belåna hyresfastigheter, ibland upp till 80-85% om man har riktigt bra kontakt med banken.

Alla storbankerna lånar ut till sådana bolagsaffärer.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  75 procent hypotekslån. Resten topplån med högre ränta. Är ett AB låntagare kan du eventuellt få teckna personlig borgen på topplånet.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor
 2. Vit pil

  Du har säkert rätt Nestor då du jobbade med detta förut, men hade för mig att man endast fick belåna en fastighet med 50% från banken om man gjorde via ett AB?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-06-07 klockan 16:47 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.