Belåna värdepapper när räntan är 0% - risker?
Sök:

Belåna värdepapper när räntan är 0% – risker?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johanna

ställde för sedan frågan: Belåna värdepapper när räntan är 0% – risker?

Finns det några risker att belåna värdepapper när räntan är 0%?

Beloppet jag får låna till den räntan motsvarar 10% av de värdepapper som kvalificerar sig för lånet. Summan motsvarar annars ca 4,5% av totala portföljvärdet.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ja, det är alltid risker med att belåna. 😁

Det kan absolut vara lönsamt, men belåning är lite som ett skarpladdat vapen. Det kan hjälpa en om man vet vad man gör, men det kan också gå riktigt illa. Motfrågan är snarare kanske vad är syftet med att belåna?

Jag själv brukar försöka använda belåning endast då jag har pengar bundna på andra ställen under begränsade perioder, vid överreaktioner och felprissättningar samt jag när en tanke om att använda belåning för att öka ett månadssparande under en nedgång. Men det senare får tiden utvisa om jag saknar självinsikt eller efter 20 år äntligen har erfarenheten och cohones att göra det. 😎

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Att belåna värdepapper innebär alltid ökad risk. Om värdepappren tappar i värde har du fortfarande kvar hela lånet att betala tillbaka.

Jag avråder starkt från att belåna portföljen, speciellt eftersom din fråga visar att du inte är så påläst som krävs.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-11 klockan 08:36 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.