Belåning av en Rika Tillsammans-portfölj. Mer eller mindre riskfritt?
Sök:

Belåning av en Rika Tillsammans-portfölj. Mer eller mindre riskfritt?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Torbjörn

Den här artikeln publicerades 2017-06-16 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Belåning av en Rika Tillsammans-portfölj. Mer eller mindre riskfritt?

Kan man säga att det mer eller mindre är riskfritt att belåna sin portfölj om den är placerad enligt Rika Tillsammans-portföljstänket? Alltså vid en belåningsgrad om cirka 30-35%.
Tänker med en belåning via Nordnets Knock Out-lån.
Frågan ställd med förutsättning att jag idag har 3 av de 4 tillgångslagen i Nordnet. Det 4:e Guld/Silver finns hos Bulliin Vault.
Ökar risken om man skulle välja att placera 1/4-del av kapitalet från belånings-lånet utanför Nordnet och köpa fysiskt Guld/Silver i BuillonVault som jag gör idag?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Riskfritt är det inte, men Jan har förespråkat belåning i portföljen så länge man har ordentlig koll. Varför kan du läsa här:

Belåna aktieportföljen eller inte belåna? Det är frågan.

Tänk om det är så att du har för lite lån?

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-06-16 klockan 22:59 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.