Benjamin Graham - Försiktige investeraren
Sök:

Benjamin Graham – Försiktige investeraren

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jimmy

ställde för sedan frågan: Benjamin Graham – Försiktige investeraren

Läst bloggen här under 1 år nu ungefär. Vilket gjort att jag nu investerar enligt principen 10% guld/ 20% räntor/70%globalfonder. Känner mig värre nöjd över att fortfarande ligga plus när man jämför mot index på Nordnet.

Före jag hittade den här bloggen försökte jag investera på aktier och vart lite olika köp mer eller mindre på känsla/gissning. Har lämnat ca 5% på dessa aktier som jag tänkte använda som lek kontot.

I hopp om att lära mig mer så har jag då läst litegrann om Benjamin Grahams strategi försiktige investeraren. Tycker de låter klokt och tänkte försöka följa den med min aktiva portfölj. Är de någon här som använt sig av denna?

Känns som del jobb att hitta all denna info. Någon som vet av någon bra hemsida där man kan få tag i denna info? Får nämligen känslan att jag inte är ensam om att försöka mig på denna strategi då hans bok ”The intelligent investor” kan vara den mest berömda finansboken någonsin :)

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Jimmy!

Kul att du känner dig nöjd med hur din investering har gått!

Det finns en hemsida som jag gillar där du kan testa Grahams teori, tyvärr är det inte många bolag som klarar Grahams kriterier längre, så enligt den teorin är allt för dyrt.

Men du kan ju kolla runt på Börsdata som är sidan jag pratar om och testa att ändra några värden där så kanske du får fram något, tyvärr måste man ha premiumtjänst för att använda Grahams metod där. Men jag tycker sidan är värd att betala för!

Som du skriver så är du inte ensam med att testa denna teorin ;)

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-12-11 klockan 15:53 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.