Beräkning av tjänstepension
Sök:

Beräkning av tjänstepension

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Rickard

ställde för sedan frågan: Beräkning av tjänstepension

Hej Jag uppskattar arbetet ni lagt ned på sidan för att man ska få en så tydlig bild av sin framtid som möjligt.Har jag missat eller går det att lägga till i er räknesnurra? :Min arbetsgivare sätter av x pengar varje månad i tjänstepension. Min fråga är, kan man i er kalkylator slå in arbetsgivarens i kronor avsättning till min pension där man tar hänsyn till skatt och andra faktorer som gäller för tjänstepension.Man vill gärna få koll på summan av privatsparande + tjänstepension

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Skatten är olika för alla, beroende på vilken kommunalskatt du har och om du ligger över eller under brytpunkten för statlig skatt. Skattereglerna ändras dessutom under årens lopp.

Att blanda in skatt i en räknesnurra avrådes bestämt ifrån. Risken är ju att någon tror på siffrorna, när det i själv verket blir något som liknar en gissning.

Att lägga in tjänstepensionsavsättningen med en försiktig tillväxtränta känns däremot högst rimligt.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-13 klockan 10:56 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.