Beskattat kapital i företaget
Sök:

Beskattat kapital i företaget

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Bo Bergstrand

ställde för sedan frågan: Beskattat kapital i företaget

Jag har beskattat kapital i bolaget och kan ta utdelningar med 22% skatt.

Som pensionär vill man ju ha en så liten risk som möjligt på sina sparpengar och jag letar just nu efter en lågriskplacering som i alla fall slår banken inlåningsränta på 0%.

Min tidshorisont är fem år dvs uttag år 2023.

Några förslag?

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Då skulle jag rekommendera antingen sparkonto med insättningsgaranti, eller en 10-25 aktieindexfonder och 90-75  procent sparkonto och ränte- och obligationsfonder. Om det är i storleksklassen flera miljoner, då rekommenderar jag ett samtal med en oberoende rådgivare, då det finns lite andra alternativ.

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för snabbt svar. Tyvärr har jag dåliga erfarenheter av finansiella rådgivare som ju oftast har provision på de investeringar dom rekommenderar.
  Kan du rekomendera en fristående rådgivare?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Bo Bergstrand
 2. Vit pil

  Nej, jag skulle INTE rekommendera en FRISTÅENDE för det har ingen betydelse. En fristående betyder bara att du inte säljer det egna företagets produkter som på en bank. Det som du vill ha är en OBEROENDE rådgivare. Det är jättestor skillnad. Lyssna eller läs det här avsnittet med Henrik Tell som är en sådan oberoende rådgivare:

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-07 klockan 10:26 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.