Beskattning av ISK i boken "Gör ditt barn rikt"
Sök:

Beskattning av ISK i boken "Gör ditt barn rikt"

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av farmor

ställde för sedan frågan: Beskattning av ISK i boken "Gör ditt barn rikt"

Hej Jan!

Jag har på sistone upptäckt och lyssnat på många av dina poddar som jag tycker är väldigt bra. Efter att podden där du pratade om din bok ”Gör ditt barn rikt” köpte jag boken och har läst den. Väldigt många tänkvärda infallsvinklar för att introducera barnen.

Men i avsnittet ”Spara med barnen som förmånstagare” är det ett avsnitt jag inte förstår. På sid 195 i boken står att ….om man sparat i sitt eget namn (i ett investeringssparkonto( =ISK?) mitt eget tillägg) och sedan vill ge barnet pengarna måste man först sälja av alla fonderna och aktierna, föra ut pengarna vilket innebär en skatt och därefter ge dem till barnet. Om barnen kanske väljer att sätta in dem i ett eget investeringssparkonto, innebär det då ytterligare beskattning….

Lite längre ner på samma sida står att när man plockar ut pengarna i framtiden ( i ISK och KF som jag uppfattar det) så är de redan skattade och klara.

Kan du förtydliga ytterligare vad som menas med att det blir ytterligare beskattning om man har barnens pengar på ett ISK i sitt eget namn? Jag har ISK men har aldrig flyttat över pengar därifrån till någon annan så det är väl därför jag inte förstår.

/farmor

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Du betalar skatt på insättningar gjorda under året till ISK samt det belopp som finns på kontot vid varje kvartalsskifte.

Tar du ut från ISK exempelvis 1 april så får du betala skatt för hela andra kvartalet. Sätter barnen in pengarna på ett ISK får de skatta för det insatta beloppet.

Inga stora belopp, men ändå onödigt. Tar du ut pengarna 30 mars och barnen sätter in pengarna 1 april, så tjänar ni några kronor. Jag misstänker mer att det är detta som Jan menar.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-03 klockan 13:09 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.