Beskattning av skogsavverkning
Sök:

Beskattning av skogsavverkning

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Björn Morén

ställde för sedan frågan: Beskattning av skogsavverkning

Jag äger en skogsfastighet, där jag också har mitt boende. Jag är arbetslös och har inte deklarerat inkomst senaste åren, och räknar inte med att ha normal inkomst inom kort heller. Jag har inte något företag. Nu har jag avverkat del av min skog och sålt timret. Jag kommer att behöva använda de pengarna för löpande utgifter närmsta månaderna, så jag antar att s.k. skogskonto inte är aktuellt? Vad är bäst för mig att göra skattetekniskt? Hur ska jag redovisa detta i nästa deklaration?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Har du en skogsfastighet bör du väl vara momsregistrerad? Har du något gammalt underskottsavdrag? Skogsavdrag? Beloppet på ett skogskonto behöver bara finnas på kontot i fyra månader, så det är kanske ett alternativ?

Vänd dig till en kompetent redovisningskonsult, typ LRF Konsult, så får du sakkunnig hjälp.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-19 klockan 15:55 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.