Beslagtagna aktier i USA
Sök:

Beslagtagna aktier i USA

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tina

ställde för sedan frågan: Beslagtagna aktier i USA

Jag håller på och hjälper min mamma att få tillbaka beslagtagna aktier (då hon missade att skicka in någon blankett för flera år sedan och har kommit på  det nu…). Jag har hittat dem hos en den stat i USA som har beslagtagit dem och påbörjat ärendet om att begära tillbaka dem. Dock när jag fyller i deras anmälan så står det att jag måste ha ett namn, DTC nummer, kontonummer, kontaktnamn, epostadress och telefonnummer till specifik person  the name, DTC number, account numbe på en amerikansk börsmäklare (inte en transfer agent) som måste vara min mammas aktiva konto.

Hur öppnar jag ett sådant konto? Har ni några förslag? Fungerar konto i Computershare eller räknas det som en transfer agent trots att de har DTC nummer?

Tack på förhand!

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-31 klockan 10:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.