Betala eller amortera?
Sök:

Betala eller amortera?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mia

ställde för sedan frågan: Betala eller amortera?

Hej

Jag har ett fastighetslån på ca 600 000kr och har det bundet till 2024 med 1,75% ränta. Amorterar idag 1000kr.

Nu till min fråga. Har precis fått ärva 1mkr och undrar om jag ska betala mitt lån direkt,

amortera mer/mån fram till 2024 eller betala som idag?

Vilket är smartast?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Börja med att ringa banken och fråga om de går med på en ökad amortering. Du kan också fråga vad banken vill ha i ränteskillnadsersättning för att göra en extraamortering eller för att medge inlösen av lånet.

Sedan får du ta ställning.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Du betalar 1.225% för lånet i ränta (när man räknar bort ränteavdraget på 30%). Om du investerar dina pengar istället för att betala av kan du med relativt liten risk få ut mer än 1.225% över tid.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-09-08 klockan 09:49 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂