Betala Räkningar med cashback?
Sök:

Betala Räkningar med cashback?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Melker

ställde för sedan frågan: Betala Räkningar med cashback?

Vad är det bästa sättet att betala räkningar med? Finns det något cashback system eller poängsystem som inte har någon bakomliggande avgift? Jag har inte själv hittat något då jag letat runt på olika krediter, antingen har dem avgift eller ingen bonus alls på räkningarna, finns det något smart sätt att göra på?

 

 

Vänliga hälsningar,

Melker

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om det nu finns något sådant så undrar jag om det lönar sig i längden. Du betalar väl faktureringsavgift om du inte har autogiro eller e-faktura?

/Fredrik

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Cahback är ingen gåva från himlen. Det är ett sätt att locka nya kunder. I praktiken betalas den av de stackare som väljer att utnyttja krediten på sina bensinkort mm.

Bankerna har inga incitament att ge cahback för betalning av normala räkningar. Att ge cashback skulle inte innebära någon intäktsökning, snarare tvärtom.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Svenska kreditkort ger inte cashback när man betalar räkningar tyvärr. Cashback ges bara när du handlar med kortet utan banken som mellanhand.

Nu är jag ingen storshoppare men när jag shoppar betalar jag alltid med kreditkort. 1% cashback under flera år har naturligtvis gjort positivt avtryck i min ekonomi. Sedan 1 januari 2018 har dock Cashbacken sänkts till 0,5 % vilket känns surt när man vant sig vid 1 %. Men jag får se det positiva i det hela, jag får fortfarande rabatt =)

//sazina på Shareville

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-23 klockan 17:35 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂