Betala skatt för silver hos silvermäklare?
Sök:

Betala skatt för silver hos silvermäklare?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Artin

ställde för sedan frågan: Betala skatt för silver hos silvermäklare?

Hej! Jag vill investera i fysiskt silver och guld och slippa allt krångel med förvaring och tänkte köpa hos bullionvault.com. Det är dock lite oklart hur det funkar med skatt när man gör det? Jag vet att man måste beskatta köp av silver hos libertygold.com men hur är det med mäklare? Står inte tydligt på deras hemsida heller?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Investeringar i guld via t.ex bullionvault beskattas som vanliga värdepapper i en depå, alltså 30% på vinst, du får även dra av om du gör förluster mot andra vinster!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-01 klockan 08:17 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.