Betänkligheter angående investeringar
Sök:

Betänkligheter angående investeringar

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan

ställde för sedan frågan: Betänkligheter angående investeringar

Har ni några moraliska betänkligheter när ni investerar i fonder och aktier eller är det högsta avkastning som är viktigast?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag personligen väljer bort allt som inte känns bra i magen. Skulle det kännas jobbigt att säga till min elvaåriga bror att jag investerat i det, då ska jag inte investera i det. Mitt eget resonemang, det är ju väldigt individuellt :)

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Intressant att höra hur ni tänker.
  Nån som tar hänsyn till hur företagen behandlar sina anställda och hur deras underleverantörer behandlar sina anställda?
  Jag skulle aldrig köpa en Iphone eller en Apple aktie då dom i fabriken måste ha galler för fönsterna för att inte anställda ska hoppa och ta livet av sig.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Johan

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Personligen har jag undvikit att köpa Swedish Match, eftersom jag inte vill vara ägare i ett företag som säljer nikotinprodukter. Det är även tveksamt om jag vill köpa SAAB.

Var och en får känna efter vad som känns rätt.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-01 klockan 22:26 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂