Better ponzi
Sök:

Better ponzi

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Nicklas

ställde för sedan frågan: Better ponzi

Jag tycker det blåser upp rejält i blogg/twittervärlden runt Better globe och din involvering.

Är det inte dax att redovisa och lägga korten på bordet. Det finns ju högvis med frågor som är obesvarade och det gör mig orolig. Har du inget att dölja så redovisa öppet i ett långt o bra inlägg som du brukar göra med andra saker.

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det är väl bara att läsa på och dra dina egna slutsatser om vad som passar för dig. Investera eller låt bli, gör din egen riskbedömning. Investerar själv en mindre del via Better Globe – funkar för mig. Rykten ger jag inte mycket för.

 

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Problemet är att det inte går att läsa på, det finns ingen öppen redovisning och hur ska du då kunna göra en riskanalys? Men Johan B verkar sitta inne med mer information än de flesta andra, kanske du kan dela med dig?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag ska vara helt ärlig, jag upplever på din ansats att det förmodligen inte kommer spela någon som helst roll vad jag skriver. Om man har bestämt sig för att Better Globe är skit, då kommer man hitta ”bevis” för att det är skit. Precis som om man gör om man inte inte gillar SD, Trump, vaccin eller något annat ämne.

  Om du på allvar är intresserad av Better Globe, min ståndpunkt eller min åsikt då är jag den mest tillgängliga personen. Jag har inget att dölja. Men så länge du och andra anonyma troll bara är ute efter att förstöra, så är jag inte så intresserad av att lägga tid på det. Då lägger jag hellre den tiden på mina trogna läsare som antingen kan skilja mig, det jag gör i 99 % av fallen och Better Globe.

  Med det sagt – visa mig att du har ansträngt dig lite – all information som du efterfrågar- inkl. ett långt (2100 ord) förklarande inlägg har funnits publicerat på bloggen sedan ett par dagar tillbaka. Sedan lägger jag ner tid i utbyte och svarar på frågor.

  3+
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson
 2. Vit pil

  Jag har letat efter det långa förklarande inlägget. Är jag helt blind? Kan någon inte lika blind länka dit.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Johan
 3. Vit pil

  Jasdå det var en kommentar. Jag trodde jag var helt ute och cyklade. :)

  Var intressant läsning, skulle nästan vara värd ett eget ”svar på kritiken” inlägg. Tyckte det sken ljus på oklarheter utan att skylla ifrån sig.

  Har själv inte twitter så jag vet inte vad som hänt, ville ta reda på det, men då var ditt konto borta. Visste jag inte bättre skulle jag dra slutsatsen att du hade något att dölja, vilket jag tror att många gör :/.

  För en person som inte alls är insatt i upplägget Better Globe, och ser dig i dessa Better Globe företag i företagsupplysningen och internetdomäner så är det ganska lätt att dra fel slutsatser så ett enkelt och hitta inlägg vore nog bra.

  Till något positivt, tack för en bra informativ blogg! Lyssnar på podden och läser sen alltid artikeln som komplement. Hoppas på en intervju med nya robot investorn Better Wealth i framtiden (hint, hint) ;).

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Johan

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Niklas!

När jag hittade den här bloggen blev jag oerhört positivt överraskad. Även om jag fondsparat i decennier så fanns det mycket nytt att lära.

Jag har varit delägare i en skogsfastighet. Sysslat både med trädplantering, gallring och slutavverkning. Som pensionär kände jag mig fullt nöjd  med att detta nu låg bakom mig. Jag har därför valt bort Bettet Globe helt och hållet.

Gör som jag, läs och lär av alla intressanta artiklar. Hoppa över Bettet Globe. Varken Jan eller du lär ändra åsikt, så att du lägger ned möda på detta känns som  bortkastad tid.

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Bloggen är det inget fel på och jobbet som läggs ner på att förklara och stötta småsparare i Sverige är bra och välgjort men det är heller inte det jag frågar efter.

  Att kalla mig för ett annonymt nättroll som bara är ute efter att förstöra är lite väl magstarkt!
  Du (JB) har min korrekta mejladress med namn och hela faderullan så jag är inte det minsta annonym.
  Jag har inte bestämt mig för att BG är varken det ena eller det andra och det ligger väl för tusan i alla investerares intresse att göra en liten grundforskning om företag man ämna investera i.

  Jag hänger inte på nätet varje dag och har inte läst ditt inlägg. Hoppas att jag blir positivt överraskad.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nicklas
 2. Vit pil

  Hej Nicklas.

  Jag håller med dig. Jag är själv inte investerad i Better Globe men var för en tid sedan väldigt intresserad. Jag började forska och ställa frågor här och i gruppen Ett rikare Liv såsom man bör innan man investerar i något man inte vet något om.

  Jag blev själv, som jag upplever det ”påhoppad”. Det aggressiva försvar av Better Globe som många ambassadörer kom med (inte Jan dock) ringde en varningsklocka hos mig och blev anledningen till att jag bestämde mig för att avstå. Jag påstod aldrig att det var en bluff men undrade lite om man kan lita på företaget. Svaret från en av de mest framträdande förespråkarna nästan chockade mig. I stilen med ”om du inte litar på det så investera inte”. Jag har sett samma beteende som svar på andras kritiska frågor.

  Jag håller fortfarande ett öga på Better Globe därför jag gillar verkligen upplägget och hoppas innerligt att det är bara är början på framgångssaga, att inga förlorar sina pengar och att målet med att hjäpa fattiga i Afrika nås med råge. Men investera själv för tillfället kommer jag inte att göra.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Johan
 3. Vit pil

  Hej Nicklas,

  Det blev ett olyckligt syftningsfel i mitt svar. Var inte meningen att anklaga dig för att vara anonymt troll. Sorry.

  Jag håller självklart med om att man ska läsa på. Det är ju därför jag har skrivit nästan 10 000 ord (=30+ A4-sidor) själv om Better Globe där jag tar upp all kritik – särskilt eftersom det är svårt att få en nyanserad bild. Huvudsidorna med den viktigaste informationen är:

  Notera att i princip all informationen som kom upp i drevet är gammal kritik. Sådan Better Globe och jag fick första gången i DN 2010. Det som var nytt att angreppsvektorn var så tydligt jag. Det har jag beskrivit i svaret till kommentatorn Olle i den här artikeln.

  En av mina huvudpoänger med Better Globe är att man behöver skilja på verksamheten på plats idag – som fungerar (och som ingen faktiskt har kritiserat) – och den ekonomiska avkastningsbiten som innehåller en ekonomisk risk som alla andra typer av alternativa, onoterade, oreglerade investeringar – samt den tredje sidan som handlar om hur man ersätter sina säljare. Tre helt olika saker, men det är tydligen för svårt för de flesta att hålla isär.

  Till mina vänner, som jag har köpt och gett bort träd, till brukar jag säga att se det som välgörenhet med en möjlighet till avkastning. För allvarligt talat – vi pratar om 17 EUR för ett träd eller 53 EUR i månaden för ett donationspaket. På årsbasis pratar vi med donationspaketetn 6 500 kr eller 0.65 % hos en person med 1 000 000 kr i investerat kapital vilket många av er läsare har.

  Jag tror att många av mina läsare har förlorat mer pengar än så på rena dumheter i sitt sparande eller impulsköp. Dessa månatliga donationspaket gör mycket skillnad på plats. Det har jag sett själv och skrivit mycket om. Om man sedan får den förväntade avkastningen på dessa donationspaket eller ej. Det kan ju faktiskt kvitta om man tar den ståndpunkten. Så tänker jag.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-11-15 klockan 13:19 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.