BetterWealth Stabiliserar portföljen innan kraschen, tur eller skicklighet?
Sök:

BetterWealth Stabiliserar portföljen innan kraschen, tur eller skicklighet?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Per

ställde för sedan frågan: BetterWealth Stabiliserar portföljen innan kraschen, tur eller skicklighet?

Saken är att de gör exakt vad de säger. När volatiliteten ökar och korrelationerna sätts ur spel så re-optimerar de portföljerna för att bibehålla en stabil riskspridning.

Den här gången stämde det men kommer de köpa tillbaka i tid?

Fick detta mejl i går:

Varför justerar BetterWealth min portfölj?
Till följd av den osäkerhet som en skakig marknad har medfört har risken, eller volatiliteten, det vill säga hur kraftiga rörelser vi upplever ökat, både i tillgångsslag som aktier och obligationer, men även i råvaror som guld och olja.

Det som vidare har skett är att diversifieringen har förändrats. Det vill säga samvariationen eller korrelationen mellan olika tillgångsslag har ökat. Exempelvis har korrelationen mellan aktier och guld stigit. Kort sagt så innebär det att portföljernas riskspridning har blivit sämre, och att risken i portföljerna ökat.

Dom säger inte exakt vad de gör, men vad jag kan se så sålde dom över 7% aktier i min portfölj

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Per!

Som du säger så kan det lika gärna var tur som skicklighet, hur visste dom att det skulle fortsätta ner och inte vända upp direkt?
Som du också säger, när kommer dom justera tillbaka? Om dom justerar efter volatiliteten så kommer det dröja en bra tid framåt innan dom justerar tillbaka och marknaden kommer hinna vända upp också en bit innan dom köper mer aktier eftersom det brukar vara. väldigt volatilt när väl marknaden vänder uppåt också.

Men visst, dom lyckades denna gången!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej

  Ja det håller jag med om, De viktade ner ytterligare en gång, dagen innan börsen föll nästan 10% till…

  Nu hoppas jag bara att de följer med upp igen.

  Men om jag förstår dem rätt så är det inte deras absoluta fokus att följa med upp, utan huvudsaken handlar just om att minska fallen.

  Vi som lever får se

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Per Jonasson
 2. Vit pil

  Precis.

  Men det där kan bli väldigt fel, att undvika nedgångar men att inte vara med på uppgångarna igen, en sådan strategi kan nog halka efter i avkastningen på lång sikt.
  Efter ett sådant fall hade jag iaf velat gått tillbaka till samma risk som jag hade innan justeringen mot mindre risk.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-12 klockan 16:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂