Billigare att spara i ISK via Länsförsäkringar än Avanza?
Sök:

Billigare att spara i ISK via Länsförsäkringar än Avanza?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Madde

ställde för sedan frågan: Billigare att spara i ISK via Länsförsäkringar än Avanza?

Jag håller på att skapa en portfölj efter Globala Barnportföljen 2020 och hade tänkt göra detta via Avanza eftersom jag ser den banken ofta rekommenderas tack vare sina låga avgifter. Jag har i dagsläget Länsförsäkringar som bank och var nyfiken på skillnaden i avgifter mellan Avanza och LF.

Om jag jämför årliga avgifter för de rekommenderade fonderna (utom guld som inte finns i LF) ser det ut som att den årliga/totala avgiften för samtliga fonder är billigare i LF.

Vad är det jag missar?? Läser jag de totala avgifterna fel eller finns det andra anledningar att använda Avanza/Nordnet istället för LF?

 

Avanza
LF

Handelsbanken Gl Småbolag Ind Cri A1
0.68
0.6

Länsförsäkringar Global Indexnära
0.22
0.2

Länsförsäkringar Tillväxtmrkd Idxnära A
0.5
0.41

SEB Sverige Indexfond
0.26
0.25

Spiltan Aktiefond Investmentbolag
0.25
0.2

Spiltan Räntefond Sverige
0.29
0.1

Totalt
2.2
1.76

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Avanza visat den totala värkliga avg. Du betalar lika mycket hos LF. Inget att tänka på. Kostar lika mycket överallt.

Mvh. Jack

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack Jack. (Ser att formateringen ändrades för kostnadsjämförelsen och gjorde den svårläst!)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Madde
 2. Vit pil

  Ligger i båda och ser ingen skillnad i kostnader. Trevlig och bemötande personal också ganska lika. Kunskaperna kan vi diskutera separat.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Owe Larsson
 3. Vit pil

  I detta fallet inga skillnader. Har också LF men valde ändå Avanza då utbudet är obefintlig på andra papper för oss som vill direkt äga visa papper från andra börser.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  $TSLA-BULL
 4. Vit pil

  Kostnaden inte någon större skillnad. Men den som vill följa marknaden borde välja Avanza.. och som någon sa här innan. Kunskaperna kan verkligen diskuteras på LF…

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Stefan Andersson

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det är väl på Avanzas egna fonder som har låga eller inga avgifter du kan spara avgifter på. Och dessa kan du inte köpa på LF.

Mvh Claes

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-05 klockan 09:10 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.