Blanka på Nordea
Sök:

Blanka på Nordea

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av patcharaporn

ställde för sedan frågan: Blanka på Nordea

Hej,

Finns det risk hos sådan som kalla sig ’Blanka’ som Nordea lansera som är en struktuerad produkt att man förlora alla pengar som placera där. Tanken är att jag vill säljar nu när kusen går bra och placera kort sikt i någon fond/aktie till börsen nedgång är över (om det ska bli så, som sagt har hört nu att börs marknad börjar mättad, nedgång kommer snart).

Hur fungerar Blanka egentligen?

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hänvisar till Nordeas marknadsföringsmaterial: https://www.nordea.se/Images/39-161685/Blanka%20-%20Jan%202017.pdf

I korthet, ja du kan absolut förlora alla pengar som är placerade. Instrumentet är inte kapitalskyddat på något sätt. Utöver risken att du har en felaktig tro kring riktningen på tillgången (dvs den underliggande tillgången går upp, och Blanka ned) så finns en motparts risk i Nordea både som emittent och market maker. Instrumentet är inte bra om du placerar mer än någon dags sikt, då det rebalanserar dagligen.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-31 klockan 15:29 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂