Blir det något nytt avsnitt med representanter från Lysa?
Sök:

Blir det något nytt avsnitt med representanter från Lysa?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Erik

ställde för sedan frågan: Blir det något nytt avsnitt med representanter från Lysa?

I avsnittet om 2019 års uppdatering av Globala barnportföljen gjordes en simuleringsjämförelse mellan Lysa 90/10 och Globala barnportföljen där det skiljde sig åt mer än förväntat, till Lysas nackdel:

När vi gjorde jämförelsen mellan vår Nybörjarportfölj och Lysas Nybörjarportfölj (läs: 60/40-fördelning) så var siffrorna i princip identiska. Som du kommer se i den här artikeln skiljer de sig åt lite mer i en 90/10-fördelning. Dock inte tillräckligt för att det, enligt mig, ska vara motiverat att hävda att den ena är bättre än den andra.

Det diskuteras ca 56 min in i filmen att det kan hänga ihop med Sverigeaktier som ger högre risk och därmed avkastnings.Ca 57 min in i filmen nämner ni att ni eventuellt kommer bjuda in Lysa för att diskutera skillnaderna ytterligare.Kommer ett sådant avsnitt med Lysa att bli av?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej.

Man kan göra det mycket billigare själv.

Avanza Global 75%

Spp Aktiefond Sverige 25% eller AvanzaZero.

 

LF Global index 75%

Nordnet Superfonden Sverige 25%

Eller allt 100% Global index

Räntedelen på vanlig sparkonto.

Ska det behöva vara krångligare än så här?

Historisk avkastning har ingetting med framtiden att göra.

Gör det enkellt utan krångel. Betala inte extra i avg onödigt. Lycka till.

Mvh. Jacke77

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Frågan gällde inte hur lägga upp en portfölj så billigt som möjligt utan om Lysas representanter kommer bjudas in till ett avsnitt där skillnaden mellan simuleringsresultaten diskuteras.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Vad ska dem diskutera när ingen vet om framtiden? Det är bara priset avgifterna vi vet idag. Simulera resultat ger mig inget då ingen vet morgondagen! Idag finns det inget rätt eller fel. Småsparare ska välja billigt och global index och va långsiktiga automatisk månadssparande. Sedan är det upp till var och en om man vill att det ska kosta 0.11% i avg eller 0.40%. Klart att Lysa gänget vill övertyga oss att vi ska välja sparrobot. Trevlig kväll. Om man vill oberoende gratis rådgivning ska man läsa Småspararguiden.se
  Mvh. Jacke77

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jacke77
 2. Vit pil

  Ja, det är högst sannolikt att Patrik kommer tillbaka under året. Vi har lite diskussioner om anslaget för att det ska vara intressant för er läsare. Återkommer ett par veckor innan så att man kan få lov att skicka in frågor. :-)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-24 klockan 14:47 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.