Böcker till tonåring
Sök:

Böcker till tonåring

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Camilla

ställde för sedan frågan: Böcker till tonåring

Hej! Jag vet att det finns lista på böcker här om ekonomi. Jag vill få min 17-åriga dotter intresserad av sparande med aktier och fonder och har tänkt att ge henne en bok i julklapp. Hon ska ju snart ta över sina konton. Några tips på böcker som lämpar sig för yngre nybörjare?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det är lite klurigt. Det beror på om hon är intresserad eller ej. Mina topp-3 böcker jag brukar rekommendera oavsett till ungdom eller vuxen är:

  • George Clason – Rikaste mannen i babylon
  • Per Börjesson – så kan alla svenskar bli miljonärer.
  • Robert Kiyosaki – Rich Dad, Poor Dad

Sedan brukar jag alltid till barn/ungdomar rekommendera att gå med i Unga Aktiesparare. De håller många utbildningar och träffar.

Lycka till!
Jan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-22 klockan 07:50 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.