Boktips om pension?
Sök:

Boktips om pension?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Rolf

ställde för sedan frågan: Boktips om pension?

Hej, Är det någon som har ett bra boktips på en bok om vårt pensionssystem, hur det fungerar lite djupare, med olika scenarion om framtiden, hur man själv bör tänka osv?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Ett par böcker om pension jag själv läst är ”Goda råd om fonder, sparande och pensioner” av Pia Nilsson och ”Så här blir du miljonär som pensionär” av PH Börjesson, båda väldigt bra. Finns säkert fler böcker andra kan tipsa om också!

Vänligen

Elin

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Håller med Elin om boktipsen.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    enkel-ekonomi

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Boken jag vill tipsa om är inte speciellt djupgående men den är skriven av en bankman som har tröttnat på hur bankerna tar hutlöst betalt för fondsparande, pensionspar osv. Han ger handfasta tips kring hur man ska tänka kring sina investeringar och varför man ska välja bort bankernas råd om investering.

Boken heter ”Fly bankfällan” av Bo Haldell.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-11 klockan 16:37 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.