Bolagisera familjens egendom
Sök:

Bolagisera familjens egendom

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Thomas

ställde för sedan frågan: Bolagisera familjens egendom

Mina föräldrar är pensionärer och funderar som bäst på hur deras ägor ska fördelas och förvaltas. De har 3 fastigheter och en del investeringarna i värdepapper. Min far har ett inaktivt handelsbolag som han undrar om han kan placera alltsammans i med oss 3 barn som delägare. Är den idén genomförbar och överhuvudtaget vettig? Han ser det som ev ett sätt att förenkla förvaltningen och ägandet. Kan något kanske tipsa om var man kan läsa på kring sådant? Jag har för lite kunskap.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Låt bli handelsbolaget! I sällsynta fall kan ett handelsbolag fungera väl. Ett exempel. Av ett äkta par har  den ena parten en lön över brytpunkten och har dessutom en näringsverksamhet som genererar pengar.  Den andra maken är lågavlönad. Ett  bra sätt att föra över  intäkt till den lågbeskattade  är då via ett gemensamt ägt handelsbolag.

I ert fall är problematiken helt annorlunda. Kontakta en duktig skatteexpert som kan reda ut begreppen. Att läsa till sig kunskap på egen hand är i princip helt omöjligt.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack för svar!

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Thomas

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-04-16 klockan 12:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.