Bolagsöverlåtelse
Sök:

Bolagsöverlåtelse

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Daniel

ställde för sedan frågan: Bolagsöverlåtelse

När en näringsfastighet är till salu ser man ibland att det står att fastigheten säljs genom bolagsöverlåtelse. Betyder detta att köparen slipper stämpelskatt? Att man alltså köper bolaget som äger fastigheten?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ja. Fastigheten ligger i ett bolag och du köper bolaget. Därmed blir det ingen stämpelskatt.

Å andra sidan övertar du därmed fastighetens bokförda värde i bolaget, i stället för vad du betalar i verkligheten. Dessutom kan du inte utan vidare belåna fastigheten för att finansiera din köpeskilling.

Skall du köpa fastighet på detta vis, så tag hjälp av en duktig revisor eller redovisningskonsult.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-21 klockan 18:57 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.