Bolagstrukturer
Sök:

Bolagstrukturer

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Simon blanck

ställde för sedan frågan: Bolagstrukturer

Hej!
Jag är en kille på 23 år som är pågång att förvärva min första fastighet ( hyreshus 8 lägenheter, B-läge ). Jag har även ett annat hyreshus pågång och jag sitter nu och försöker läsa mig till vilken bolagsstruktur som då kommer passa bäst enligt mitt upplägg. Tanken är att förvärva fastigheter som är lite utrangerade och uppgradera dessa för att kunna höja hyran och även skriva upp värdet på fastigheten för att kunna låna mer pengar. Jag kommer inte ta ut någon lön/utdelning utan bara jobba genom att bygga kassaflöde. Fastigheterna kommer inte behållas utan avyttras inom några år efter uppgraderingen. Tanken är också att vid överskott av likvida medel längre fram kunna investera i aktier. Vilken bolagsform är då bäst att ha vid avyttring? Ett Aktiebolag har 4,5 i stämpelskatt i förhållande till en enskild firma som har 1,5 och om fastigheten inte kommer generera något överskott innan den avyttras(pga uppgradering) är väl enskild firma den mest optimala lösningen? Eller är en bolagsstruktur där du har varje fastighet i ett eget AB och pengarna skickas vidare via koncernbidrag till ett investment/Holding – bolag som investerar i värdepapper?
Kan ha fått mycket om bakfoten gällande bolagsstrukturer och det kanske inte behöver vara så krångligt vid en uppstart. Men jag vill vara lite förutseende inför framtiden så jag gör rätt från början.
Tack på förhand /Simon

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Lycka till i dina föresatser. Du får inte stirra dig blind på stämpelskatten. Utifrån de uppgifter som du lämnar känns ägande i bolagsform bäst. Går en fastighet med underskott, så är det inte hela världen om ägaren av fastighetsbolaget, i sig själv är ett aktiebolag. Tag hjälp av en revisor som är duktig på fastigheter.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-18 klockan 08:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.