Bolån
Sök:

Bolån

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Helena

ställde för sedan frågan: Bolån

Är kund hos Swedbank men vill byta nu när jag ska ta ett bostadslån eftersom jag tycker dom har en av de högre räntorna. Tycker Danske Bank har bra 2 års  ränta men vågar man satsa på dom nu när det har varit en  del strul ?

Eller skulle du tipsa om någon annan bank?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Helena!

Jag tror inte att Danske Bank kommer gå under tack vare denna härvan, danska staten äger en stor del av bolaget och kommer stötta upp med kapital om så behövs.

Kolla med Länsförsäkringar, dom brukar ge en bra ränta och tycker deras app fungerar utmärkt!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej, Helena.

Jag gissar att du har tittat på https://www.konsumenternas.se/lana/olika-lan/om-bolan/jamfor-borantor för att se hur snitträntorna låg i januari. Där har Danske Bank 1,26% (att jämföra med deras aktuella listränta på 1,59%). Vad som krävs för att förhandla till sig den nivån är svårt att säga och kan nog bero på en rad faktorer.

Själv har jag slutat förhandla bolåneräntor och flyttade till Hypoteket våren 2018. 1,28% på tremånadersränta, för alla (så länge man har en belåningsgrad på max 65%). De erbjuder även bindningstider på 1, 3 och 5 år.

Jämför några olika bolag från Konsumenternas lista så tror jag du kommer hitta något du känner dig nöjd med. Tänk på att du inte behöver flytta hela ditt bankengagemang bara för att du flyttar bolånen. Jag har lånet på ett ställe, betalar räkningar på ett annat, sköter sparande på ett tredje och har kreditkort från ett fjärde. Det kan låta komplicerat men är inte det, när man väl brutit sig loss från det klassiska bankkonceptet.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-02-09 klockan 14:00 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.