Bolån
Sök:

Bolån

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Daniel J

ställde för sedan frågan: Bolån

Hej!

Jag och min sambo ska köpa en nyproducerad bostadsrätt för 1 890 000kr med inflytt om 6 veckor.

Vi har pratat med Swedbank, handelsbanken och nu länsförsäkringar.

Swedbank kan ge oss 1,65% ränta.

Handelsbanken har jag inte kommit till förhandling om ränta.

Men jag tycker om länsförsäkringarnas koncept (dom godtog även en förhand värdering av bostaden och den gick upp 100 000 och var på möte igår där dom erbjuder oss följande:

3 mån – 1.63%

1år – 1,57%

2år – 1,51%

3år – 1,50%

Då får vi -0,60% i rabatt mot deras listränta och detta får vi om vi blir guldkunder.( Tar hemförsäkringen, har allt hos dom plus sparar minst 500kr i månaden i fonder.

Jag tryckte på att jag tycker räntan är för hög plus försökte förhandla men fick bara till svar att hon inte kunde göra något mer.

Jag har räknat att vi har en skuldkvot på 338% om det skulle göra någon skillnad, vi får in ca:38 000kr – 42 000kr en vanlig månad.

Jag behöver hjälp!

Tycker ni att det är en ränta att acceptera och förhandla om nästa år eller har ni några tips.

Vi skulle ju vilja täcka med länsförsäkringar så vill inte hota heller och sen komma krypandes tillbaka om jag ändå vill ha dom. Som jag sa högre upp har vi cirka 4-5 veckor på oss att ha tecknat och ska kunna betala för bostaden.

Idag har jag Swedbank och sambon Seb, inga betalningsanmärkningar och fasta jobb.

MVH DJ

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

0,02 procent på 1 600 000 kr gör 320 kr på ett år, efter skatteavdraget blir summan 224 kr. Nästa år kan det dessutom vara Swedbank som är lägst.

Jag hade inte bytt bank bara för ett så litet belopp. Tycker du däremot att personkemin fungerade bättre på LF så byt. LF är duktiga på försäkringar och när du loggar in, så får du en bra översikt över dessa på bankens hemsida.  Många av deras fonder är också bra. Exempelvis är LF Global Indexnära minst lika bra som Robur Acess Global.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Håller med Nestor att det inte är värt att byta endast för en ränteskillnad på 0.02%.

  Har själv LF och är väldigt nöjd med servicen och som Nestor nämnde deras försäkringar och att det är väldigt lättöverskådligt på hemsidan och en grym app!

  Ni skulle säkert kunna pruta ned räntan en aning, lägg fram anledningar varför ni tycker att ni ska få lägre ränta, t.ex eran ekonomiska situation är stabil och att ni kanske vill amortera lite extra?
  När jag själv förhandla senast så gjorde jag en egen bolånekalkyl där jag stresstestade min och sambons ekonomi på 7.5% ränta (som bankerna säger att dom gör) och visade sedan resultatet för banken, fick det jag önskade efter några om och men.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström
 2. Vit pil

  Tack så mycket!

  Ska testa pressa länsförsäkringar lite till och stresstesta våran ekonomi, borde ju vara en bra anledning för att kunna amortera bort topplånet snabbare.

  MVH Daniel J

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Daniel J

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej,

Har du sett på http://www.mittbolan.se ? Dom kanske kan hjälpa dig att få fler alternativ?

Vidare så kan du köra på 3-mån (rörlig) ränta och sedan 1 gång / halvår eller 1 gång/år ta en ny runda med mittbolan.se för att se vad du kan få.

Här en artikel gällande bolån: https://claeshemberg.se/rantan-lag-lange/

Mvh William

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej,

  Ska kolla med dom.

  Tack så mycket! :)

  MVH Daniel

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Daniel J

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-16 klockan 14:32 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.