Bolån - binda ränta på olika sätt
Sök:

Bolån – binda ränta på olika sätt

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Erik

ställde för sedan frågan: Bolån – binda ränta på olika sätt

Vad är era tankar om följande sätt att binda räntan för en villa med 2 000 000 i bolån:

Alt 1: Halva summan bunden på 3år samt halva summan bunden på 5år.

Alt 2: hela summan bunden på 5år

Alt 3: halva summan bunden på 5år och halva summan rörlig.

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Vi själva har bundit i tre tredjedelar där den ena är rörlig, den andra bunden på 3 år och den sista bunden på 5 år.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Problemet när man binder bolånet på olika löptider kan vara att när den kortaste löptiden går ut, då kan banken i stort sätt bestämma vilken ränta dom ska ta på den delen av lånet fram tills dess att lånet med den längsta löpriden gått ut. Först då kan du byta bank om du inte är nöjd med räntan. Över tid har det alltid visat sig mest lönsamt att ha hela lånet med rörlig ränta. Du betalar alltid banken extra för att i förväg få veta vad du ska betala i månaden, dvs vid ett bundet lån. Istället kan man spara den extra kostnaden på ett konto som buffert ifall de rörliga räntorna plötsligt skulle stegras. Så gjorde jag och fick ganska snabbt ihop rätt mycket pengar som jag ännu inte behövt röra.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Gunilla Lundén

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tack för svaret Jan.

Hur resonerade ni när ni valde detta upplägg?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-18 klockan 13:10 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.