Bolån och reporänta
Sök:

Bolån och reporänta

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tobiss

ställde för sedan frågan: Bolån och reporänta

Lyssnar på Avanza och denna podd, är jag helt ute och cycklar när jag säger att jag hört att nu när reporäntan blir 0 så blir det billigare för bankerna att låna ut pengar?Har för mig jag hört det av en gäst i ett avsnitt men hittar det inte, Hjälp mig tack

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Tvärtom. Det blir dyrare för bankerna att låna pengar än när räntan var negativ. Om de vill ha samma marginal så måste de höja räntan för de pengar de lånar ut. Men noll är fortfarande lågt.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-12-22 klockan 19:38 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.