Bolån, pensionsförsäkring vs kontantinsats
Sök:

Bolån, pensionsförsäkring vs kontantinsats

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Christian

ställde för sedan frågan: Bolån, pensionsförsäkring vs kontantinsats

Hej

Hörde i en av poddarna att det var möjligt att tillgodoräkna sig pensionsförsäkringen som en form av kapital.

Tog kontakt med Avanza och hörde mig för med anledning av att jag tänkte behålla gamla lägenheten (under 70% belåningsgrad) och köpa en till ny varvid en ny kontant insats blir aktuellt. Dock kunde Avanza bara ge ett bolån för närvarande så de kunde inte hjälpa mig med två olika bostäder.

Men jag undrar om det finns någon annan kreativ variant där man kan kan låta kontanta medel ligga kvar i fonder etc och runda kravet på kontantinsats eller en lägre kontantinsats alternativt om man kan använda pensionsförsäkringen som någon form av säkerhet?

 

Tips och tider välkomnas tack på Förhand.

Christian

 

 

 

 

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-15 klockan 15:56 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.