bolån ränta
Sök:

bolån ränta

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av jana

ställde för sedan frågan: bolån ränta

Hej

Jag undrar om det finsn någon som kan ge mig svar vad är bäst att göra när det gäller bolån?

Är det bäst att ha hela bolån på rörlig 3 månaders ränta eller binda den till 1 år alternative 2 år?

Om vi tänker corona situtation vi lever i ? min bank 3 månaders ränta har gått up senaste månaderna ligger på 1,39 och har hittat en bank som erbjuder 1,25% ränta för 1 år

Brukar ni flytta bolån mellan olika banker eller hur vet ni att ni ha bästa dealen?

Hur resonerar ni ?

 

tack i förhand

mvh

 

jdl

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Svårt med bolån och räntor då detta blir väldigt individuellt vilken bank som är bäst för en själv, det beror på att banken själva väljer vad dom vill kolla på och därefter utvärderar vad dom kan erbjuda dig för ränta.
Så trixet är nog att kolla in flertalet banker vad de kan erbjuda för ränta och vad dom har för motkrav för just den räntan.

Rörlig eller bunden, jadu, det är ju en riktig gåta!
Historiskt sett så har det varit mest lönsamt att ha rörlig ränta, men detta kan också bero på den långa nedgången i räntor som vi har haft.
Att binda lånet kan vara en fördel för någon som vill ha en fast och trygg kostnad månad efter månad och inte vara exponerad mot ränteläget. T.ex om man har lite tightare budget att förhålla sig till så kan detta vara ett bra alternativ.

Inga direkta svar men kanske några tanker som du kan grubbla vidare på?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej tack for svaret, jag har ring och googlat rund och kom fram till tva nya digitala plaformar som erbjuder super bra rantor
  Enkla 0,95% for 3ar
  Hypoteket 1,15% for 1 ar

  Jag har idag sbab 1,35

  Problemet ar att det finns risk i de nya aktorerna som man kan lasa om i breakit.

  https://www.smaspararguiden.se/blogg/detta-ar-haken-med-enkla/

  Vad rekomenderar ni?

  Mvh

  Jdl

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jana

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-03 klockan 10:13 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.