Bolån Swedbank
Sök:

Bolån Swedbank

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jennifer

ställde för sedan frågan: Bolån Swedbank

Hej Jan!

Apropå Swedbanks pågående skandaler nu i mars 2019. Jag lyssnade på av dina fantastiska föreläsningar hos Balansekonomi för några år sedan (tror det var 2015). Magiskt bra var den! Men till min fråga: Jag är kund hos Swedbank och har ett bolån som tecknades under 2008. Jag vill minnas att du starkt rekommenderade oss att se över våra villkor på bolån som var tecknade innan 2012 då nya villkor med starkare skyddad för konsumenten inträdde 2012. Stämmer det? Jag har inte tecknad nya villkor för mitt bolån i Swedbank som är från 2008. Behöver jag vara orolig nu om swedbank möjligen står inför en konkurs?

Stort tack på förhand!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Swedbank kommer inte att gå i konkurs. Det är en så kallad systemviktiga bank, som kommer att räddas av Svenska Staren om problemen blir värre.

Däremot kan banken få dyrare upplåningskostnader på den internationella kapitalmarknaden. Var noga med att ta in offerter från andra banker när det är dags att skriva om dina bolån!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-27 klockan 22:18 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.