Bolån via Hypoteket/Stabelo
Sök:

Bolån via Hypoteket/Stabelo

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mattias P

ställde för sedan frågan: Bolån via Hypoteket/Stabelo

Hej.

Bolån och snitträntor har diskuterats mer och mer senaste åren och nu har även alternativ till storbankerna dykt upp. Avanza smyglanserade Bolån+, i samarbete med Stabelo, för någon månad sedan och nu har även Hypoteket börjat lansera sitt erbjudande.

Jag har stått i kö hos Hypoteket sedan början av året och fick igår ett mail med rubriken ”Äntligen är det din tur! Vi erbjuder 1,28% i rörlig ränta”. Och jag funderar på att hoppa dit (från Danske Bank).

Någon som redan tagit steget till någon av uppstickarna och har erfarenheter från det?

/Mattias

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det verkar vara ett  OK alternativ under förutsättning att du har en låg belåning.

Jag ser på Hypotekets hemsida att belåningsgraden är 65 procent. Har du en högre belåning än så lär inte någon bank vara speciellt intresserad av att ge dig någon rabatt på resterande bostadsbelåning.

Länsförsäkringar och en del andra banker har speciella förmåner om du i princip är helkund. De försvinner om du flyttar bottenlånet. Du får helt enkelt räkna på konsekvenserna av en flytt.

 

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag har typ 35% belåning, så jag hamnar väl under Hypotekets gräns. Mitt sparande ligger hos Avanza och Preem/OKQ8 använder jag för betalkort. Det är bara tjänsten att betala räkningar (samt Swish) jag behöver en vanlig bank till framöver, om jag genomför flytten — och det lutar åt Skandia för den delen.

  Gjorde just en ansökas hos Hypoteket, så processen är igång :)

  (Idag har jag lånet hos Danske Bank. Fick 1,39% och andra rabatter första året hos DB, även om jag inte riktigt nådde upp till det engagemang de önskade, men nu börjar den fristen löpa ut. Skulle kännas skönt att ha något som bara rullar på utan ständig omförhandling.)

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Mattias P
 2. Vit pil

  Jag har precis fått min ansökan godkänd, så 1,28% är i hamn.
  Ska ha ett snack med SEB, där jag har 1,43% idag, så ska de få sig en chans :-)

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Tony S
 3. Vit pil

  Jag godkände Hypoteket-avtalet igår och väntar nu på att saker ska hända. De tror att lånet ska vara flyttat under februari, vilket är månader snabbare än Danske Bank agerade sist.

  Även om jag inte är kund hos Nordnet* så följer jag deras (tidigare?) slogan ”Unbank youself!”

  *) Om jag varit kund hos Nordnet hade jag kunnat ta del av deras 1,19%-erbjudande men jag är inte beredd att släppa Avanza för den marginalen.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mattias P
 4. Vit pil

  Väntade på Stabelo men hade helt missat Hypoteket som har lägre krav (max 65% belåning). Fick ta in mäklare för att den automatiska värderingen var för låg men nu är det signerat och klart

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Andreas
 5. Vit pil

  De har krav på ”tillsvidare anställning” , har man inte det är det kört.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Anders

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-03 klockan 08:02 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.