bolån
Sök:

bolån

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mik

ställde för sedan frågan: bolån

Hej,

 

nyligen köpte jag ett hus med 34% kontantinsats. är det bra att betala 50% av husskuld.

MVH

 

MK2

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej

Det är aldrig fel att amortera. Själv hoppas jag dock på att mitt sparande ska avlasta mer än bolåneräntan. Amortera ner till 50% är vettigt då sitter du tryggt men sen kan det vara lämpligt att placera istället för att amortera. När räntan sen går upp kan du extraamortera från ditt sparande.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

Som ovan, amortering är en riskjustering som jag föredrar.
När du är nere i 50% belåning så har du väldigt bra förhandlingssituation mot banken, så ser inge fel med att försöka amortera dit ned.

Hoppas du fått svar på din fråga!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-11-21 klockan 15:55 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.