Bolåneränta
Sök:

Bolåneränta

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Julia

ställde för sedan frågan: Bolåneränta

Hej!

Har precis stött på problem med Swedbank gällande bolåneräntan och behöver råd.

Har ett bolån på ca 900.000. Ca 600.000 har bunden ränta med ränterabatt på 1,47% ca 2 år till.

Däremot övriga 300.000 har vi haft på 3mån bindningstid där ränterabatten nu gått ut och vi betalar därför listränta på 2,05%. När jag nu vill förhandla om ny ränterabatt hänvisar Swedbank BARA till sin räntekalkylator på internetbanken vilken då föreslår att vi får en ränterabatt på 0,05%.

Banken hänvisar bara till att räntorna varierar och räknas ut individuellt.

Har ifrågasatt hur ränterabatten kan förändras så mycket trots liknande förutsättningar.

Kan såklart kolla på andra bankalternativ men inser att det då kanske blir krångligt med det lånet vi har bundet 2 år till.

Hur borde man gå vidare? Har fler råkat ut för Swedbanks räntekalkylator?

Tacksam för tips och råd!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Till största delen finansierar bankerna sina bostadslån genom att själva ta upp lån utomlands. Ibland får banken bra villkor och då ökar intresset och förmågan att ge rabatt. Ibland får man sämre villkor utomlands och då då är man njugga  med att ge rabatt. Att man har fått en bra rabatt vid ett tillfälle innebär därför med automatik inte att man får det nästa gång.

Hur Swedbank står sig i konkurrensen får du bara veta genom att fråga en annan bank. Att du har ett bundet lån är inget stort problem. Bankerna är vana vid detta.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-29 klockan 07:15 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.