Bonus på jobbet - ta ut eller stå kvar
Sök:

Bonus på jobbet – ta ut eller stå kvar

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sophie

ställde för sedan frågan: Bonus på jobbet – ta ut eller stå kvar

Vi får en årlig bonus från jobbet, baserat på hur det gått för företaget under året.
Företaget sparar bonusen i olika fonder och efter 4 år kan man ta ut pengarna eller låta den stå kvar ett år till.

Jag har tänkt att dessa bonuspengar ska vara en framtida pensionsförsäkring/tillskott och jag har inte tänkt använda dem här och nu utan låta pengarna stå kvar år för år.

Min fråga är nu vad som är bäst – att låta pengarna stå kvar ett år till och låta företaget förvalta dem eller ta ut dem och placera dem själv i något långsiktigt sparande, typ barnfonden eller liknande.

Mvh Sophie

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Vad är det för slags förvaltning? Typ egna fonder? Eller i den egna aktien? I sådana fall skulle jag ta ut det så fort som möjligt och placera i mitt eget sparande där jag får välja riskprofil själv.

Enda anledningen att ha kvar pengarna är om du får något MER. Till exempel om företaget skjuter till 20% om pengarna står kvar eller liknande.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Ser ju nu att du skrev fonder. Desaa fonder kostar garanterat mer än Avanza Global och det är ibte sannolikt att de går bättre än index på lång sikt. Ta ut och placera själv!

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Emil Vikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-11-28 klockan 20:51 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.