Bör jag ändra fördelningen i min Lysa-portfölj nu?
Sök:

Bör jag ändra fördelningen i min Lysa-portfölj nu?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lisa

ställde för sedan frågan: Bör jag ändra fördelningen i min Lysa-portfölj nu?

Hej,

Jag har en fundering kring räntefonder i Lysa som jag väldigt gärna hör andras åsikter om.

Jag har tre konton i Lysa:

90% aktiefonder / 10% räntefonder

60% aktiefonder / 40% räntefonder

20% aktiefonder / 80% räntefonder

Jag känner mig väldigt osäker just nu på den sista med 80% räntefonder. Bör jag justera den till betydligt mer aktiefonder med tanke på risken med räntefonder just nu? Om jag borde det, är det bästa att bara ändra fördelningen i portföljen eller finns det ändra sätt att tänka?

Tack på förhand!

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Vadå risken med räntefonder nu?

Aktier är betydligt mer riskabla än räntefonder.

Räntefonder har samma risk nu som de har haft hela tiden. Alltså ganska låg men inte obefintlig.

Du bör inte ha räntefonder om du kommer behöva pengarna inom 2-3 år

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Vi har samma fördelning men hos oss är 20-80 buffert + några tusen extra så att pengarna finns där även vid större nedgång som denna. Vi kör det hållbara alternativet där har räntorna inte vart stoppade för handel.

det Jan pratat om är att man kan öka risken i portföljerna nu, om man spar långsiktigt och har ett psyke som klarar ytterligare nedgång så kan det vara läge att höja andelen aktier.

Jag har valt att ha kvar fördelningen men öka månadssparandet. Det är med glädje jag loggar in på lysa och ser att portföljerna klarat nedgången mycket bättre än om det hade vart 100% aktier. Därför kommer vår fördelning vara kvar som vi tänkt när vi öppnade kontona.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-01 klockan 10:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.