Bör jag sälja mitt isk-innehav på SEB?
Sök:

Bör jag sälja mitt isk-innehav på SEB?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Pelle

ställde för sedan frågan: Bör jag sälja mitt isk-innehav på SEB?

Bör jag sälja mitt isk-innehav på SEB för flytt till Lysa?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Pelle!

Beror helt på vad du är ute efter?

Vill du förvalta ditt kapital själv och välja fonder samt ombalansera varje år så bör du inte ha det på Lysa, att själv förvalta pengarna är billigare och du kommer själv ha mer koll på vad du äger.

Vill du göra det så enkelt det går så fungerar Lysa utmärkt, till en kostnad på ca 0.3-0.4% mer i förvaltningsavgift så väljer dom fonder och ombalanserar åt dig.

Däremot så tycker jag, om du väljer att fortsätta förvalta det själv, att du bör flytta ditt sparande från SEB till någon av Nordnet eller Avanza. Du får du tillgång till ett mycket större fondutbud och kan då sänka din kostnader för sparandet rejält. Du kan lätt gå in på Avanza/Nordnet och be dom göra flytten åt dig.

Du kan läsa lite på denna artikeln där Jan har tagit upp lite om fondrobotar.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Du menade nog totalavgiften inkl. fondavgifter? Förvaltningsavgiften hos Lysa är max 0,24%. https://lysa.se/avgifter/

  2+
  Gravatar ikon för användaren
  Tale
 2. Vit pil

  Helt rätt!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-06-16 klockan 10:44 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.