Bör jag teckna privata försäkringar - vilka?
Sök:

Bör jag teckna privata försäkringar – vilka?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Alex

ställde för sedan frågan: Bör jag teckna privata försäkringar – vilka?

Vilka försäkringar är ”borde” man teckna? Är det bättre att ha ett privat sparande som kan täcka alla situationer, eller att ha många försäkringar? Jag tänker på livförsäkringar, olycksfallsförsäkring, händelseförsäkring med mera, men även inkomstförsäkring och tilläggsförsäkring.

Jag arbetar på ett fackförbund och för våra medlemmar ingår grupplivsförsäkringar hos ett försäkringsbolag, samt vissa rabatterade sakförsäkringar. Enligt min uppfattning har många problem med att få ut pengar, från försäkringarna för att villkoren är stränga. Dessutom byter fackförbund ibland avtalspart, så försäkringarna flyttas till ett nytt försäkringsbolag, vilket gör att försäkringstagaren måste sätta sig in i nya villkor, och får nya priser att förhålla sig till.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Alex!

Jag skulle säga att man bör försäkra sådant som skulle kunna bli stora kostnader för en själv, t.ex en hemförsäkring, bilförsäkring och eventuellt en olycksfall eller sjukvårdsförsäkring.

Utöver detta känner iaf jag att spara pengar själv är mer värt och det är inte så ofta jag iaf har använt försäkringar så att det skulle vara lönsamt.

Försäkringsbolag är dom som i slutändan tjänar på att vi blir försäkringstagare hos dem, då deras affärsidé är att försäkra så många som möjligt och att premien från alla dessa ska täcka upp kostnaden för alla utbetalningar. I slutändan står dom som vinnare.

Därför tror jag inte det är en idé att försöka tjäna pengar på försäkringar istället för att spara.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-25 klockan 11:46 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.