Borde jag byta mina fonder ?
Sök:

Borde jag byta mina fonder ?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ina

ställde för sedan frågan: Borde jag byta mina fonder ?

Hej

sitter o kollar i genom mina fonder på min IPS hos avanza,  efter lite googlande för några år sedan valde jag dessa fonder och fördelning för en okunnig som mej. (Innan va det bara avanza zero)

80% Länsförsäkringar global indexnära

10% spp aktiefond Sverige A

10% Länsförsäkringar tillväxtmmrkd idxnära A

 

ingen aning om detta är rätt uppdelning eller ej men ville ha något enkelt och inte bara en globalfond, hur tycker ni detta funkar? Eller borde jag ändra?

Mina tankar är om jag ska byta ut Länsförsäkringar tillväxtmmrkd idxnära A  då jag funderar på om den är dyr eller inte?! Kostar 0,50%. När jag kollar i jans bästa fonder 2020 kommer avanza emerging markets med band de bästa och den kostar 0,29% är det likvärdiga fonder eller helt olika? Dum fråga kanske men jag har ingen aning!

 

samma fråga med spp aktiefond Sverige A som kostar 0,22%, fins det någon annan fond som är bättre i dag?  Jans sammanställning här av bästa ssverigefonden blev SEB Sverige indexfond som kostar 0,26 %. Borde jag byta här med trots att det inte är så stor prisskillnad men är fonden bättre?

 

Tack för hjälpen//ina

skönt att kunna ställa frågor här när man inte har någon annan att fråga:)

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Vilken fin portfölj. Du kan absolut tänka på att byta din tillväxtmarknadsfond mot Avanzas emerging markets, å andra sidan utgör den så liten del av din portfölj, men tanken är rätt, speciellt om tidshorisonten är lång.

Sverigefonderna har så lika inriktning så jag ser ingen anledning till byte där.

Mvh/T

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Glömde att säga att det viktiga är att du inte stoppar in några nya pengar i ett IPS. Men det vet du antagligen redan. /T

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Transportören
 2. Vit pil

  Tack snälla Transportören!

  Ha en fin alla hjärtans dag/ ina

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Ina

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Har du nordnet kan du bygga ett eget någorlunda likt sixrx.

88% Superfonden sverige

12% plus småbolag

kostnad 0,05% halva priset av Avanza global  likvärdig seb Sverige indexfond. Dock något färre bolag.

Funkar som en fullgod Sverigedel i en portfölj tycker jag.

 

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för tipset FM, men jag har min IPS hos avanza

  Ha en härlig fredag/ina

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Ina

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-13 klockan 23:02 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.